Dit zijn onze top 10 pc games van 2020

Een overzicht maken van de top 10 pc games valt niet mee. Er zijn zo ontzettend veel goede games op de markt, dat elk lijstje wel aanleiding geeft voor discussie. Desondanks hebben wij een top 10 pc games voor je gemaakt. De games zijn niet gerangschikt. Een plekje in deze top 10 pc games is op zich al een keurmerk voor kwaliteit.

Apex Legends

Onder de Battle Royale games is Apex Legends wel een heel bijzonder product. Hij staat in onder anderen in deze top 10 pc games vanwege de innovaties die er zijn toegepast door fabrikant Respawn Entertainment. Doordat het schietsysteem uit Titanfall 2 wordt gebruikt heb je als speler een heerlijke gameplay.

Een andere innovatie is dat spelers geen microfoon meer nodig hebben om snel en doelmatig met elkaar te communiceren. Dat kan dankzij het ping-systeem. Bijzonder van deze game in deze top 10 pc games is dat je uit enorm veel legends kunt kiezen. Elke legend heeft zijn specifieke vaardigheden.

Among Us

Among Us is een game in deze top 10 pc games van een aantal jaren oud, die al was afgeschreven. Plotseling werd hij weer enorm populair nadat een paar streamers Among Us gingen spelen. Vanwege die populariteit is deze game te vinden in de top 10 pc games.

Het kenmerk is dat je goed moet samenwerken met de andere leden van een team. Samen moet je opdrachten tot een goed einde zien te brengen. Dat wordt uiteraard gedwarsboomd, in dit geval door twee mollen. Die proberen de leden van het team in het geniep te vermoorden. Probeer daar als team maar eens een stokje voor te steken.

GTA 5

Een titel die echt niet mag ontbreken in deze top 10 pc games is GTA 5, ofwel Grand Theft Auto. Dit is een actie- en adventure game, die binnen een paar dagen na de release een opbrengst had van 1 miljard dollar. GTA 5 is verkrijgbaar voor verschillende platforms, waarvan de PC er één is.

In deze game wordt een persoon bestuurd die zich ergens ter wereld bevindt. Hij kan lopen, rennen, zwemmen en springen, maar ook gebruik maken van voertuigen, zoals auto’s en vliegtuigen. Door die persoon missies te laten uitvoeren kom je verder in het spel. Bij illegale acties word je door de politie achtervolgd. Vanwege de acties staat deze game in de top 10 pc games.

Counter-Strike Global Offensive

Het is een inkoppertje dat Counter-Strike Global Offensive in deze top 10 pc games staat. Deze game is onder de echte pc gamers al een legende.

Hij bestaat al sinds 2012, maar niemand is uitgekeken op de tactische shooter. Daarmee kun je op een slimme en strategische manier tegenstanders uitschakelen. Deze shooter heeft een fantastisch design en wordt zeer gewaardeerd vanwege de fijne gameplay.

De populariteit van Counter-Strike Global Offensive is niet toevallig. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat deze game uit de top 10 pc games voortdurend wordt geüpdatet.

Overwatch

Overwatch is een andere shooter die een plekje heeft in de top 10 pc games. Deze game bestaat sinds 2016. Wat hem zo aantrekkelijk maakt is dat je voor allerlei personages, rollen en locaties kunt kiezen. De verschillende karakters hebben elk een eigen verhaal en specifieke vaardigheden.

Door hun rollen als verdediger, aanvaller of heler is het een hele interessante game uit deze top 10 pc games.

Minecraft

Minecraft is waarschijnlijk de bekendste van alle games in de top 10 pc games. Deze game is op diverse platforms te spelen. De betaalde versie is al meer dan 110 miljoen keren verkocht. Deze game doet een beroep op je creativiteit.

Je loopt rond in een virtuele wereld met grotten en kerkers en kunt van allerlei grondstoffen gebouwen en andere voorwerpen maken. Die heb je nodig om te vechten tegen monsters. Je krijgt in Minecraft, onderdeel van de top 10 pc games, te maken met betoveringen. Wie goed genoeg is kan zelfs in een droomwereld terechtkomen.

Call of Duty Modern Warfare

Tussen de games waarbij je naar hartenlust kunt schieten is Call of Duty Modern Warfare het beste wat je voor jezelf kunt wensen. Dat is ook de reden waarom deze game in de top 10 pc games staat. Call of Duty Modern Warfare blijft zo populair vanwege de jaarlijkse vernieuwingen.

In het verleden zorgden met name de Warzone en de Battle Pass techniek ervoor dat spelers extra lang bleven spelen voor aantrekkelijke extra’s.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Ook Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is een schietspel, maar dan gebaseerd op een belegering. Je kunt kiezen uit verschillende modi, zoals het onschadelijk maken van bommen en gijzelaars redden. Daarom staat deze game in de top 10 pc games.

Bijzonder indrukwekkend is de techniek die wordt gebruikt om complete omgevingen te vernietigen.

F1 2020

Een totaal andere game in de top 10 pc games is F1 2020. Die speelt uiteraard in de wereld van de Formule 1. Als speler kun je het hele traject volgen om zelf een professionele coureur te worden. In het begin moet je jezelf bewijzen voordat je mag overstappen naar de koningsklasse en een bestaande coureur moet vervangen.

Deze game uit de top 10 pc games is niet alleen leuk voor fans van Max Verstappen, maar voor de liefhebbers van alle soorten autosport.

Valorant

Valorant is ook een schietende held die in de top 10 pc games is terechtgekomen. Het bijzondere van deze game is dat er een mooie balans is gevonden tussen tactische gameplay en explosieve actie.

Het is voor de liefhebbers zeker de moeite waard om met deze game kennis te maken.

League of Legends

League of Legends bestaat al sinds 2009 en dat is voor een deel de reden waarom deze game in de top 10 pc games staat. Je speelt in teams van vijf personen en probeert een kristal van een vijandelijk team te vernietigen.

De spelers in de teams hebben verschillende rollen en vaardigheden. Dat maakt League of Legends een verrassende en uitdagende game.