10 Game releases in 2021 om naar uit te kijken

Games zorgen altijd voor veel plezier en ontspanning, maar de echte fans zitten ook altijd op het vinkentouw als er sprake is van een nieuwe game release. Er is al enig zicht op de game releases 2021. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de games releases die wat ons betreft echt de moeite waard zijn. De lijst heeft een willekeurige volgorde, maar het feit dat games in deze lijst staat is een indicatie dat wij er veel van verwachten.

Je zal ongetwijfeld een paar titels missen, zoals Lord of the Rings, Insomniac en Ratchet & Clark: Rift Apart. De reden daarvoor is, dat het niet duidelijk is of deze games in 2021 zullen verschijnen.

Deathloop

Tussen de game releases 2021 staat Deathloop. Deze game stond al voor 2020 op de planning, maar de game release is uitgesteld. Het speelt zich af in een arena met huurmoordenaars. Als hoofdpersoon Colt is het de bedoeling dat je voortdurend op zoek gaat naar een prooi.

Daarbij heb je een groot arsenaal aan wapens ter beschikking. Jouw tegenstander is Julianna, die als doel heeft om Colt te vermoorden. Dit lijkt een game voor slechts één speler die Colt controleert. Maar doordat Julianna door andere spelers kan worden beïnvloed is het toch ineens een multiplayer game.

Hitman 3

De game releases 2021 waar veel mensen naar uitkijken is die van Hitman 3. Dit wordt het meest uitgebreide deel uit deze serie. Er wordt gefluisterd dat er een eind komt aan de World of Assassination-trilogie. Hitman 3 speelt zich voor een gedeelte af in Dubai.

Hitman 3 is te controleren met de huidige en met nieuwe next-gen consoles, en wordt ook speelbaar met behulp van VR. Het is de verwachting dat de moord contracten in deze nieuwe game releases nog een stuk persoonlijker gaan worden.

Far Cry 6

Er wordt gehoopt dat de game releases 2021 van Far Cry 6, waar lang naar is uitgekeken, eindelijk wat vernieuwing gaat brengen in de omgevingen. Veel gamers zijn een beetje uitgekeken op het beklimmen van torens en het beschieten van vijanden. De locaties zijn in elk geval gewijzigd naar paradijselijke dictaturen. Ook wordt de bekende acteur Giancarlo Esposito geïntroduceerd. Hij speelt de rol van schurk in deze nieuwe game releases. Als de ontwikkelaars er in zijn geslaagd om voldoende vernieuwingen door te voeren heeft Far Cry 6 de potentie om één van de topgames van 2021 te worden.

Resident Evil VIII: Village

De game releases 2021 van Resident Evil VIII: Village speelt een aantal jaren na het verhaal van Resident Evil VII. Ethans wereld is in elkaar gestort doordat Chris Redfield in beeld kwam. Dat is het uitgangspunt voor een speurtocht, waarin Ethan Chris opjaagt, waarbij beiden uiteindelijk terechtkomen in een dorpje in Europa.

Er wordt veel verwacht van deze nieuwe game releases, vooral omdat het gaat om een gloednieuw deel van deze game.

Solar Ash

Bijzondere mysterieuze en obscure game releases 2021 zijn die van Solar Ash. Het is niet echt een vervolg op de voorganger Hyper Light Drifter, maar speelt zich wel in dezelfde omgeving af. Dat is er één van schitterend vormgegeven ruïnes en een verstoorde zwaartekracht.

De personages zijn nieuw en er worden ook andere thema’s aangesneden. Kenmerkend van deze game releases is dat je je daar gegarandeerd door middel van veel actie een weg door moet banen.

Gotham Knights

Gotham Knights is een van de game releases van Warner Bros Montreal. Er is veel gespeculeerd over deze game releases, maar inmiddels is duidelijk dat het gaat over een game met vier Batman-helden in de hoofdrol. Ze nemen het op tegen een groot aantal vijanden.

Als speler heb je de keuze om in je eentje in de rol van Robin, Batgirl, Red Hood of Nightwing te kruipen. Maar je kunt ook samen met een vriend spelen via co-op. Gotham Knights is een game met veel potentie.

Hogwarts Legacy

De game releases 2021 van Hogwarts Legacy speelt zich af in het universum van Harry Potter, maar dan in de loop van de 19e eeuw. Dat is dus lang voordat Harry Potter actief werd. Als speler wordt een beroep gedaan op je fantasie en creativiteit als tovenaar, terwijl je op Hogwarts wordt opgeleid.

Het is afhankelijk van de gameplay of deze game releases kunnen uitgroeien tot één van de toppers in 2021.

Horizon: Forbidden West

Game releases die in de verre toekomst spelen zijn die van Horizon: Forbidden West. Dat speelt lang na de apocalypse en de natuur heeft alle technologie verslonden.

De hoofdpersoon Aloy komt op allerlei nieuwe locaties terecht. Hij ontdekt beschavingen onder water en krijgt te maken met robo-dino’s. Deze game releases worden verwacht voor 2021, maar het is nog niet precies bekend wanneer dat zal zijn.

Halo Infinite

De makers van Halo Infinite hebben de lat heel hoog gelegd, maar dat is ook wel nodig na de wat tegenvallende vorige versies van deze game. De game releases 2021 zijn al een keer uitgesteld omdat de nieuwe shooter meer tijd vergde om te ontwikkelen.

Ik elk geval wordt deze Halo waarschijnlijk de laatste in de serie. In deze game releases 2021 moet Master Chief in de slag met een mysterieuze vijand, die de mensheid geheel ten gronde wil richten. Het speelt zich af en een nog grotere wereld dan ooit en de makers zijn zich ervan bewust dat deze nog jaren mee moet kunnen.

De verwachtingen voor deze game releases zijn hoog gespannen.

God of War Ragnarök

In het eerste deel demonstreerde Kratos al dat hij er niet voor terugdeinst om goden een kopje kleiner te maken. Dat is ook het thema in de nieuwe game releases God of War Ragnarök. Vrij vertaald betekent Ragnarök het einde der goden. Kratos behoort ook tot die goden en dat betekent dus weinig goeds.

In deze game releases gaat de strijd tussen Thor, Kratos en de andere goede gewoon verder. Dat het een hoop onheil met zich meebrengt kon al worden afgeleid uit de trailer.