De 5 beste game muizen van 2020

Wie als serieuze gamer aan de slag gaat, moet op zoek naar de beste game muis. Want het is niet voldoende om alleen maar veel geld uit te geven aan een goede game computer. De randapparatuur is net zo belangrijk. Niet dat de beste game muis, een super kwaliteit headphone en een super-de-luxe gamestoel een extreem grote bijdrage leveren aan je prestaties als gamer, maar alle kleine beetjes helpen. Door voldoende aandacht voor de randapparatuur en te kiezen voor de beste game muis kun je in elk geval voorkomen dat er snel lichamelijke klachten ontstaan.

Waardoor krijg je lichamelijke klachten bij het gamen

Als je last krijgt van een repetitive strain injury (RSI) komt dat doordat je te lang in een gestreste houding hebt gezeten. Bij normale kantoorwerkzaamheden met een computer is de kans op RSI niet zo heel groot, want meestal is er wel een onderbreking voor een gesprek met een collega, een vergadering of om een kop koffie te halen. Voor gamers zijn die onderbrekingen er niet. Wie aan een spel is begonnen zit vaak maximaal op te letten, waarbij het hele lichaam gespannen is.

RSI voorkomen

Een goede kwaliteit stoel, een juiste instelling van de zithouding en de beste game muis zijn effectieve hulpmiddelen om RSI te voorkomen. RSI ontstaat niet alleen door een voortdurend gespannen houding, maar ook door langdurig dezelfde bewegingen te maken. Bij de muis worden constant dezelfde knoppen vaak heel snel na elkaar ingedrukt. Op termijn ga je dat voelen door een constante pijn in je schouder, arm of pols. RSI klachten kun je maar beter voorkomen, want als je er eenmaal last van hebt is het erg lastig om van de klachten af te komen.

Kenmerken van de beste game muis

Het eerste en meest belangrijke kenmerk van de beste game muis is dat die goed in de hand ligt. Dat kun je testen. Als je de beste game muis vasthoudt zonder te gamen moeten je hand, pols en arm volledig ontspannen zijn. Een muis waarbij je kracht moet zetten om te voorkomen dat je hand er vanaf glijdt is niet ideaal, want tijdens het spelen zal je dat wegglijden ook voortdurend moeten compenseren. Technische kenmerken van de beste game muis zijn een hoge DPI, een hoge polling rate, mogelijkheden om knoppen te programmeren en het al of niet draadloos zijn van de muis.

De DPI van de beste game muis

De DPI van de beste game muis staat voor het aantal dots per inch. Een hoger aantal dots per inch heeft als effect dat de muiscursor sneller over het scherm beweegt. Dat is van belang als je bij games snel van positie moet veranderen, zoals in een shooter game.

Wat is de polling rate van de beste game muis?

De polling rate geeft aan hoe vaak de muis communiceert met de computer over zijn positie. Dat heeft consequenties voor de reactiesnelheid. Een gamer die op zoek is naar de beste game muis zal altijd kiezen voor een muis met een hoge polling rate.

Draadloos of niet?

Of je een draadloze muis moet kiezen is vooral een persoonlijke keuze. Het is erg prettig als er geen kabels in de weg liggen. Bij een muis met USB kabel heb je ook geen last van een lege batterij. De invloed van een bedrade muis op de reactiesnelheid is marginaal, dus daarom hoef je niet per definitie voor een bedrade game muis te kiezen. Maar als je echt alles in het werk wilt stellen om de beste gamer te worden koop je de beste game muis met een USB-kabel. Die in elk geval goedkoper dan een draadloze muis.

Samenvatting eisen voor de beste game muis

Voor het kopen van de beste game muis moet je op de volgende aspecten letten. Ten eerste moet de muis prettig in de hand liggen. Kies voor een muis met een hoge polling rate en een hoge DPI voor een snelle reactietijd. Programmeerbare knoppen zijn ook prettig. Bedenk vooraf of je een draadloze muis wilt of één met een USB kabel. Vergeet niet om regelmatig een nieuwe muismat te kopen. Hier volgt een top 5 van de beste game muis van 2020.

1. Logitech – G502 Hero

De Logitech G502 Hero staat op de eerste plaats van de beste game muis omdat hij onlangs een update heeft gehad. Deze toch al goede bedrade muis heeft een nieuwe 16K optische sensor en een nieuwe lens. Samen met een vernieuwd tracking algoritme is de cursor heel snel en nauwkeurig te positioneren. De muis verlichting is aan te passen aan je persoonlijke voorkeur, evenals het gewicht van deze muis.

2. Razer DeathAdder Elite

Top e-sporters zweren bij de ergonomische kenmerken van de Razer DeathAdder, op nummer 2 in de top bij van beste game muis. Deze muis heeft een DPI van 16.000 en een 5G optische sensor, waardoor de muis erg nauwkeurig is. Deze muis is uitgevoerd met een USB kabel en mechanische toetsen.

3. Logitech G502 Lightspeed

De draadloze beste game muis is de Logitech G502 Lightspeed. Het is één van de allerbeste producten van dit moment. Deze supersnelle muis wordt door veel professionele e-sporters gebruikt. Hij is uitgerust met een 16K sensor en compatible met Powerplay. Het is de makers gelukt om het gewicht van deze muis met 7 gram omlaag te brengen.

4. Steelseries Rival 3 RGB Optische Gaming Muis

De Steelseries Rival 3 is weer een muis met een USB kabel. Het komt vooral door een op maat gemaakte optische sensor dat deze als beste game muis zo goed scoort. Opvallend is dat er gekozen is voor duurzame materialen. Tijdens testen is gebleken dat deze muis 60 miljoen keer klikken prima kan doorstaan. Deze muis is voorzien van stijlvolle verlichting en prettig geprijsd.

5. Razer Basilisk X HyperSpeed

Wat betreft eigenschappen lijkt de Razer Basilisk X HyperSpeed sterk op het bovenstaande model van dit merk. Het grootste verschil is dat dit model draadloos is. Het is als beste game muis een alternatief, dat opvalt vanwege zijn nauwkeurigheid, snelheid en talloze extra functionaliteiten.